Dzień 7

Śniadanie I

Musli mlekiem:

Musli z rodzynkami i orzechami 30g – 3 łyżki

Mleko spożywcze 2% tłuszczu 200g – 1 niepełna szklanka

Pumpernikiel z pastą rybną:

Serek twarogowy ziarnisty 50g

Dorsz wędzony 20g, Szczypiorek 20g

Pumpernikiel 60g – 2 cienkie kromki

Margaryna 5g – 1 płaska łyżeczka

Pomidor 150g – 1 duży

Śniadanie II

2 wafle ryżowe z serem żółtym 15g – 1 cienki plasterek

Sałata lodowa – 2 liście

Sok wielowarzywny 250g – 1 szklanka

Obiad

Chłodnik:

Boćwina 160g

Kefir 2% tłuszczu 200g – 1 kubek

Ogórek 50g – 1 mały

Szczypiorek 20g – 2 łyżki

Soja, kiełki 20g – 2 łyżki

Polędwica wołowa z rusztu:

Wołowina, polędwica 100g

Ziemniaki gotowane na parze 150g – 3 małe

Surówka z kapusty pekińskiej 100g (Oliwa z oliwek 4g – 1 łyżeczka)

Podwieczorek

Truskawki w galaretce 250g

Kolacja

Chleb żytni razowy z soją i słonecznikiem 80g – 2 kromki

Margaryna 5g – 1 łyżeczka

Szynka kanapkowa 20g – 1 plaster

Gotowana kolba kukurydzy 150g

Opracowanie mgr Magdalena Makarewicz-Wujec

Ostatnia aktualizacja: Listopad 2013

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce cookies.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu.