Dzień 6

Śniadanie I

Kanapki z e schabem pieczonym:

Chleb Graham 80g – 2 kromki

Margaryna 5g – 1 płaska łyżeczka

Schab pieczony 40g – 4 plasterki

Ogórek 100g – 1 średni ze szczypiorkiem 20g

Kakao:

mleko 2% 250g – 1 szklanka

Kakao 5g – 1 łyżeczka

Śniadanie II

Musli z rodzynkami i orzechami 30g – 3 łyżki

Jogurt naturalny 2% tłuszczu 140g – 1 kubek

Obiad

Zupa krem z dyni:

Oliwa z oliwek 4 g – 1 łyżeczka

Włoszczyzna krojona w paski mrożona 60g

Dynia 150g, por 10g, papryka 20g

Łosoś pieczony w folii:

Łosoś, świeży 100g

Ziemniaki gotowane na parze 200g – 4 małe

Bukiet warzyw gotowanych na parze:

Fasola szparagowa 100g

Marchew 50g

Brokuły 50g

Podwieczorek

Banan z serkiem waniliowym i rodzynkami:

Banan 150g – 1 mały

Serek twarogowy homogeniz. waniliowy 50g

Orzechy włoskie łuskane 10g

Kolacja

Naleśniki ze szpinakiem:

Szpinak 100g

Mleko spożywcze 2% tłuszczu 50g

½ jaja

Oliwa z oliwek 8g – 2 łyżeczki

Mąka pszenna popularna 50g

Sok marchwiowy 200g – 1 szklanka

 

Opracowanie mgr Magdalena Makarewicz-Wujec

Ostatnia aktualizacja: Listopad 2013

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce cookies.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu.