Dzień 5

Śniadanie I

Kanapki z szynką i żółtym serem:

Chleb żytni razowy 80g – 2 kromki

Szynka z indyka 20g – 2 plasterki

Ser żółty 20g – 1 plaster

Margaryna 5g – 1 płaska łyżeczka

Pomidor 100g – 1 średni

Kakao:

Kakao 16%, proszek 5g – 1 łyżeczka

Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g – 1 szklanka

Śniadanie II

Bułki grahamki 50g – 1 mała

Serek twarogowy ziarnisty 50g

Rzodkiewka 50g

Obiad

Zupa z soczewicy:

Włoszczyzna 60g

Oliwa z oliwek 4 g – 1 łyżeczka

Ziemniaki 50g – 1 mały

Soczewica czerwona, nasiona suche 40g

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym:

Mięso z piersi kurczaka bez skóry 50g

Pieczarka 50g

Mąka 5g

Cebula 20g

Marchew gotowana na parze z sosem czosnkowym:

Marchew 150g

Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50g

Czosnek do smaku

Kasza jęczmienna, pęczak 45g – 3 pełne łyżki

Podwieczorek

Kisiel z wiśniami:

Wiśnie 100g

Kisiel owocowy 200g

Kolacja

Sałatka z tuńczyka:

Tuńczyk w wodzie 80g

Ogórek 100g – 1 średni

Papryka czerwona 50g – ¼ szt.

Pomidor 50g – ½ średniego

Groszek zielony 20g – 1 łyżka

Chleb żytni razowy 80g – 2 kromki

Margaryna 10g – 2 płaskie łyżeczki

 

Opracowanie mgr Magdalena Makarewicz-Wujec

Ostatnia aktualizacja: Listopad 2013

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce cookies.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu.