Dzień 4

Śniadanie I

Kanapki z szynką i jajkiem:

Chleb żytni razowy 80g – 2 kromki

Margaryna 5g – 1 płaska łyżeczka

Szynka wieprzowa gotowana 40g – 2 plastry

jaja kurze całe 50g – 1 szt.

Surówka:

Cykoria 50g – 1 szt.

Mandarynki 50 – 1 szt.

Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50g

Śniadanie II

Pieczywo chrupkie z serem żółtym:

Chleb chrupki 20g – 2 kawałki

Margaryna 5g – 1 płaska łyżeczka

Ser żółty 20g – 1 plaster

Brzoskwinia 100g – 1 szt.

Obiad

Zupa wiosenna:

Bukiet z jarzyn wiosennych 150g

Ziemniaki ok. 50g – 1 mały

Oliwa z oliwek 4g – 1 łyżeczka

Jogurt naturalny 2% tłuszczu 20g – 1 łyżka

Schab pieczony w folii z kaszą gryczaną:

Wieprzowina, schab surowy 50g

Kasza gryczana 45g – 3 pełne łyżki

Oliwa z oliwek 4g – 1 łyżeczka

Surówka z marchwi i jabłek 150g

Podwieczorek

Chleb razowy z owocami suszonymi 40g – 1 kromka

Kakao:

Kakao 16%, proszek 5g – 1 łyżeczka

Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g – 1 szklanka

Pomarańcza 200g – 1 średnia

Kolacja

Galaretka z kurczka z warzywami:

Mięso z piersi kurczaka bez skóry 50g

Żelatyna 5g

Papryka czerwona 50g – ¼ szt

Kukurydza, kolby 20g – 1 łyżka

Chleb żytni razowy 80g – 2 kromki

Sałata z sosem winegret i pestkami słonecznika:

Sałata 50g – 1 mała główka

Słonecznik, nasiona 10g – 1 płaska łyżka

Oliwa z oliwek 4g – 1 łyżeczka

 

Opracowanie mgr Magdalena Makarewicz-Wujec

Ostatnia aktualizacja: Listopad 2013

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce cookies.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu.