Dzień 3

Śniadanie I

Chleb żytni razowy 80g – 2 kromki

Margaryna 5g – 1 łyżeczka

Twarożek ze szczypiorkiem i rodzynkami:

Ser twarogowy półtłusty 100g

Szczypiorek 10g – 1 łyżka

Rzodkiewka 50g – 5 sztuk

Sok pomarańczowy naturalny 250g – 1 szklanka

Śniadanie II

Kanapka z polędwicą:

Pumpernikiel 30g – 1 kromka

Polędwica sopocka 20g – 2 plasterki

Margaryna 5g – 1 łyżeczka

Jabłko 150g – 1 średnie

Obiad

Zupa krem z groszku zielonego:

Oliwa z oliwek 4g – 1 łyżeczka

Włoszczyzna krojona w paski mrożona 60g

Groszek zielony 100g

Mleko spożywcze 2% tłuszczu 50g

Indyk z grilla:

Mięso z piersi indyka 100g

Oliwa z oliwek 4g – 1 łyżeczka

Ziemniaki gotowane na parze 150g – 3 małe

Kalafior 150g (1,5 szklanki) z sosem czosnkowym: jogurt naturalny 2% tłuszczu 50g, czosnek do smaku

Podwieczorek

Koktajl owocowy:

Kefir 2% tłuszczu 250g

Maliny 100g

Kolacja

Sałatka z łososiem:

Łosoś wędzony 50g

Brokuły 200g

Makaron bezjajeczny 50g

Sos winegret: Oliwa z oliwek 8g – 2 łyżeczki

 

 

Opracowanie mgr Magdalena Makarewicz-Wujec

Ostatnia aktualizacja: Listopad 2013

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce cookies.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu.