Dzień 2

Śniadanie I

Płatki z mlekiem:

Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g – 1 szklanka

Płatki owsiane 30g – 3 łyżki

Kanapka z szynką z indyka:

Chleb żytni razowy 40g -1 kromka

Margaryna 5g – 1 łyżeczka

Papryka czerwona 150g – ½ dużej

Szynka z indyka 20g – 2 plasterki

Śniadanie II

Kanapka z twarożkiem ze szczypiorkiem:

Bułka grahamka 50g -1 mała

Twarożek 20g ze szczypiorkiem 10g

Kefir 2% tłuszczu 200g -1 kubek

Obiad

Zupa krem z brokułów:

Oliwa z oliwek 4g – 1 łyżeczka

Włoszczyzna krojona w paski mrożona 60g

Brokuły 200g – 1 szklanka

Ziemniaki ok. 50g – 1 mały

Potrawka z indyka z warzywami:

Mięso z piersi indyka bez skóry 50g

Papryka czerwona 100g – ½ średniej

Pomidor 100g – 1 duży

Kabaczek lub cukinia 50g

Ryż brązowy 45g – 3 pełne łyżki

Podwieczorek

Sałatka owocowa:

Mandarynka 50g – 1 średnia

Jabłko 150g -1 średnie

Banan 50g – ¼ dużego

Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50g

Orzechy włoskie 20g – 1 łyżka

Kolacja

Sałatka śledziowa:

Śledź 50g – 1 mały dzwonek

Groszek zielony 50g – 2,5 łyzki

Cebula 20g – ½ małej

Ogórek 100g

Chleb żytni razowy 60g – 2 cienkie kromki

Margaryna 10g – 2 płaskie łyżeczki

Opracowanie mgr Magdalena Makarewicz-Wujec

Ostatnia aktualizacja: Listopad 2013

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce cookies.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu.