Dzień 1

Śniadanie I

Musli z jogurtem:

Musli z rodzynkami i orzechami 30g – 3 łyżki

Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150g – 1 mały

Kanapka z twarożkiem i pomidorem:

Bułka grahamka 100g – 1 duża

Twarożek 20g – 1 łyżka

Pomidor 150g – 1 duży

Śniadanie II

Banan 150g – 1 mały

Kefir 2% tłuszczu 200g – 1 kubek

Obiad

Zupa jarzynowa:

Oliwa z oliwek 4g – 1 łyżeczka

Włoszczyzna krojona w paski mrożona 60 g

Brukselka 50g – ½ szklanki

Makrela, pieczona w folii z ziołami 150g

Oliwa z oliwek 4g – 1 łyżeczka

Ziemniaki ok. 100g – 2 małe

Szpinak podsmażany 100g

Sok wielowarzywny 250g

Podwieczorek

Chleb żytni razowy 40g posmarowany twarożkiem 10g, z szynką drobiową 20g – 2 plasterki

Sałata 10g – 1 liść

ogórek 50 g – 1 mały

Kolacja

Sałatka:

Ser żółty 20g – 1 plaster

Sałata 50g – 1 mała główka

Ogórek 100g – 1 średni

Pomidor 50g -½ szt

Sos pomidorowy: jogurt naturalny 2% tłuszczu 50g z 1 łyżką koncentratu pomidorowego

Chleb żytni razowy 60g – 2 cienkie kromki

Margaryna 10g – 2 płaskie łyżeczki

 

 

Opracowanie mgr Magdalena Makarewicz-Wujec

Ostatnia aktualizacja: Listopad 2013

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce cookies.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu.